Dvoboj možnih nasprotnikov Araratu, remi Zvezde

Liga prvakov 9. Jul. 201918:48 > 21:51
Delite:
Getty images/ Srđan Stevanovic

Danes sta tekmo 1. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov odigrala potencialna nasprotnika Maribora v drugem krogu. Armenski Ararat je doma z 2:1 ugnal AIK iz Stockholma. Crvena zvezda je v Litvi remizirala s Suduvo brez zadetkov.

V primeru, da Maribor v 1. predkrogu Lige prvakov izloči islandski Valur se bo v 2. predkrogu pomeril z boljšim v dvoboju AIK Stockholm – Ararat. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je v Armeniji končala s presenetljivo zmago domačih z 2:1.

Armenski Ararat je pred domačimi gledalci ugnal izrazitega favorita v tem paru, a vseeno še zdaleč ni nič odločeno v tem paru. Na tem srečanju je bil zanimiv predvsem prvi polčas, kjer se je veliko dogajalo. Armenci so povedli že v 3. minuti, ko je uspešno enajstmetrovko izvedel Avetisyan. Švedi so v 13. minuti ostali brez Lundstroma, ki je prejel drugi rumeni karton, vendar so Skandinavci vseeno prišli do izenačenje, ko je v polno meril Obasi. Edini strelec za domače je zadel še v 45. minuti in kot se je izkazalo tudi postavil končni rezultat.

Povezano

Svoje delo sta danes v 1. predkrogu kvalifikacij imela tudi škotski in srbski prvakl. Celtic je prvo tekmo odigral v BiH ter slavil po preobratu s 3:1. Lanskoletno pozitivno presenečenje v Ligi prvakov, Crvena Zvezda pa je brez zadetkov remizirala v Litvi proti Suduvi in bo imela na povratni tekmi dokaj težko nalogo.