Milanič: Malo dovoliti, veliko narediti

Liga prvakov 31. Jul. 201911:39 > 11:42
Delite:
NK Maribor/Grega Wernig

Nogometaši Maribora imajo pred povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov gol prednosti, a se ne zanaša na izhodišče iz Ljudskega vrta. Načrt za dvoboj s švedskim prvakom je razdelan, zatrjujejo v štajerski prestolnici.

“2:1 je dober rezultat, ki nam daje upanje za napredovanje, a nam ga ne zagotavlja. Čaka nas zahtevna tekma, polna tempa. Poskušali nam bodo vsiliti svoj način in treba bo igrati pametno, biti natančni v izvedbi. Izhodišče s prve tekme je pozitivno, videli smo, da ima švedski prvak kvaliteto, zato je ta prednost zelo pomembna. Prvih 90 minut smo res dobro odigrali, škoda le zaradi naivno dobljenega zadetka,” je med zaključnim delom priprav na povratno tekmo dejal Darko Milanič.

“90 minut je dolgih, potrebna bo popolna zbranost ves čas. Med tekmo, ki jo je AIK odigral v prejšnjem krogu proti Armencem, je delovalo, kot da nimajo večjih možnosti, pa so potem v nadaljevanju pokazali povsem drugačen obraz. Moramo jim preprečiti vtekanja, se dobro odzvati na njihove predložke in prekinitve, kar skušajo na domačem igrišču početi še bolj pogosto, naša naloga pa je, da jim dovolimo čim manj.”

Dodatnih kadrovskih težav ni, 22 igralcev, ki je opravilo torkov uradni trening, je med kandidati za nastop v Stockholmu: “To bo zdaj že sedma tekma v nizu, toda motiv je takšen, da se vse druge okoliščine odmislijo. Nekatere igralce smo v nedeljo lahko odpočili, šli bomo pa na igrišče s popolno zbranostjo in s ciljem, doseči gol. Verjamemo v napredovanje, verjamemo, da smo sposobni zmagati še enkrat.”