Milanič: Želimo zmagati, nismo obupali!

Liga prvakov 12. Avg. 201917:24 > 17:35
Delite:
NK Maribor/Grega Wernig

Nogometaši Maribora so danes odpotovali na Norveško, kjer jih v torek čaka izjemno zahtevna naloga v kvalifikacijah za Uefo Ligo prvakov. Potem ko so prvo tekmo 3. kroga proti Rosenborgu doma v Ljudskem vrtu izgubili z 1:3, so se danes na sever Evrope odpravili s slabšim izhodiščem, a ne brez upanja

NK Maribor/Twitter

Na seznamu potnikov za povratno tekmo LP je 22 nogometašev. Prvič letos gre na evropsko gostovanje napadalec Luka Zahović, ki se uspešno vrača po poškodbi, nazaj v ekipi sta Martin Milec in Andrej Kotnik, ki sta izpustila sobotno prvenstveno tekmo, Aleks Pihler pa še ne. Zaradi poškodb manjkata Žan Kolmanič in Luka Uskoković, Amir Dervišević, Gregor Bajde, Felipe dos Santos ter Luka Koblar pa so ostali doma.

Trener Darko Milanič je pred zahtevnim gostovanjem dejal: “Želimo zmagati! Nismo obupali, še vedno verjamemo v napredovanje. Zavedamo se, da bo treba pokazati veliko znanja in odločnosti, imeti tudi nekaj sreče. Igramo proti moštvu, ki je pokazalo, da ima kvaliteto, hitrost. Toda izgubili smo zaradi enega trenutka, do njihovega vodilnega zadetka smo imeli nadzor. Naj se zdaj ta trenutek obrne v našo prid. Treba bo tvegati, ampak ne igrati brezglavo. Ne bomo pozabili, kakšne značilnosti imajo tekmeci. Ta svoj način ponavljajo skozi celotno tekmo, v določeni fazi se bodo tudi branili in naša naloga je v tej zgoščeni postavitvi najti pot do gola. Res smo bili na prvi tekmi rezultatsko daleč, a so bili naši zaključki blizu. Verjamem, da bomo tokrat natančnejši.”

Spodbudna novica je vrnitev Andreja Kotnika.

“V nedeljo je opravil trening s kondicijskim trenerjem. Šel je z nami na pot, saj je stanje bistveno boljše, kot je bilo takoj po prvi tekmi. Pomemben bo ponedeljkov trening, da vidimo, ali bo tudi z žogo vse opravil brezhibno.”, je dejal 51-letni Izolčan. 

Na Norveškem bo prvič v kadru tudi dolgo poškodovani Luka Zahovič.

“Je zdrav, pripravljen. Zabil je takoj ob prihodu v igro, to potrebujemo. Imamo še nekaj časa, da se dogovorimo o načrtu za tekmo. V tem lovu na preobrat moramo biti učinkoviti, tako da je Luka v mislih tudi za nastop na Norveškem.”, je še povedal Milanič

Trening vijoličastih na stadionu Lerkendal bo danes ob 19. uri. V torek prav tako ob 19. uri pa Mariborčane čaka povratna tekma kvalifikacij za LP, ki jo bodo sodili Nizozemci na čelu z glavnim sodnikom Nizozemcem Serdarjem Gözübüyükom.