Kosič: Izkoristiti vse, kar se nam ponudi

Liga prvakov 26. Avg. 20208:13 > 8:19
Delite:
NK Celje

Celjani odštevajo ure do sredinega dvoboja drugega kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakov. Grofi bodo tudi tokrat gostitelji srečanja, bodo pa za razliko od tekme z Dundalkom, norveški Molde gostili v knežjem mestu. Sredino srečanje se bo pričelo ob 18. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.

Klub iz istomenskega mesta na zahodni strani Norveške, ki se lahko po številu prebivalcev primerja s Celjem, je v minulem letu osvojil četrti naslov državnega prvaka. Molde se lahko pohvali z več kot stoletje dolgo zgodovino, a je na prvi naslov državnega prvaka čakal vse do leta 2011. Klub, ki je bil štirikrat še pokalni prvak, ima kljub dejstvu, da v svojih vitrinah nima veliko srebrnine, v preteklosti pa se je že nekajkrat znašel med norveškimi drugoligaši, precej evropskih izkušenj.

Povezano

Molde, barve katerega je pred leti branil tudi Matej Mavrič Rožič, je pod okriljem Evropske nogometne zveze odigral že 93 tekem. Trikrat doslej so zaigrali v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Leta 1999 so se prvič in zadnjič prebili v skupinski del UEFA Lige prvakov, dvakrat so igrali tekme skupinskega dela UEFA Evropske lige. Nazadnje pred petimi leti, ko so v skupini s Fenerbahčejem, Ajaxom in Celticom osvojili prvo mesto ter se prebili v šestnajstino finala, kjer pa je bila boljša Sevilla.

NK Celje

“Molde je zelo dobra ekipa, je organizirana, disciplinirana in fizično močna,” pravi celjski strateg Dušan Kosič. Ljubljančan na klopi grofov se zaveda, da bodo morali njegovi varovanci v sredo prikazati še boljšo predstavo kot pred tednom v Budimpešti: “Za to bomo morali biti popolni, imeti nekaj sreče in izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Tukaj ne bo desetih priložnosti, temveč bo treba unovčiti eno ali dve.”

Kosič se zaveda, da je norveški Molde kakovostnejši od irskega državnega prvaka. “Dundalk je bil fizično močan, Molde pa je za nameček še tehnično zelo dober,” pravi trener Celja. Dundalk je v madžarski prestolnici klonil po treh zadetkih v končnici obeh polčasov. Tik pred odmorom je v polno meril Luka Kerin, zmago pa sta v izdihljajih tekme potrdila Dario Vizinger in Filip Dangubić. Pri vseh treh zadetkih je bil vpleten Mitja Lotrič, ki ima nekaj težav z zdravjem in je vprašljiv za nastop.

Norvežani so bili v skandinavskem obračunu boljši od finskega prvaka. KuPS Kuopio je klonil s 5:0. Drugi krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov so z goli zagotovili Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo, Marcus Holmgren Pedersen in Erling Knudtzon.

Tekma med Celjem in Moldejem je na sporedu v sredo ob 18. uri. Druženje na Sportklubu začenjamo že pol ure pred tekmo s studijskim delom, ki se bo nadaljeval tudi po zadnjem sodniškem žvižgu.