Zvezda po 32 letih izpadla po enajstmetrovkah

Liga prvakov 16. Sep. 202016:05 > 19:49
Delite:
REUTERS/Marko Djurica

Crvena zvezda, prvak Srbije je v Nikoziji v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov po enajstmetrovkah izpadla proti domači Omonii.

Crvena zvezda svojih priložnosti v rednem delu srečanja ni uspela izkoristiti. Domači so celo prišli do prednosti v 31. minuti, ko je zadetek dosegel Michael Luftner. Do konca prvega polčasa je v 45. minuti za izenačenje poskrbel Mirko Ivanić. V drugem polčasu do 75. minute je imela Zvezda kar nekaj lepih priložnosti, predvsem prek Bena toda zadetkov ni bilo. 

V podaljšku ni bilo zadetkov zato so odločali streli iz enajstih metrov. Za razliko od lanske sezone pa letos Zvezda ni imela sreče. Natančni so bili vsi štirje nogometaši Omonie, njihov vratar Fabiano pa je ubranil strela Falcinellija in Degeneka. Natančna pri rdeče-belih sta bila Željko Gavrić in El Fardou Ben

Crveni zvezdi se je tako prvič po 32 letih zgodilo, da so izpadli po strelih iz enajstmetrovke. Nazadnje je bil namreč uspešnejši italijanski Milan v osmini finala Pokala pokalnih zmagovalcev. 

Beograjčani zdaj pričakujeo žreb za play-off lige evropa v kateri bodo nosilci. Nogometaši Omonie, ki so si že zagotovili skupinski del lige evropa pa bodo za uvrstitev v skupinski del lige prvakov igrali proti Olympiacosu