Guardiola: Je izjemen, a zanj ne bomo dali 100 milijonov

Delite:
Pep Guardiola
AP Photo/Laszlo Balogh

Manchester City se bo torek ob 21. uri na prvi četrtfinalni tekmi pomeril z Borussio iz Dortmunda. Obračun prinaša priložnost, da meščani v živo spoznajo sposobnosti mladega napadalca Erlinga Haalanda, ki ga mnogi vidijo kot idealno zamenjavo za Sergia Aguera, ki bo po sezoni zapustil Etihad.

Erling Haaland je v zadnjem letu in pol glavna tema vseh prestopnih zgodbic. Napadalec Borussie redno zabija gole in konstantno igra na visokem nivoju, s čimer je samo še bolj zanimiv za napovedan poletni megalomanski prestop. Skoraj vsi evropski velikani si želijo Norvežana, zelo zainteresiran pa je predvsem Manchester City, ki bo poleti ostal brez prvega klubskega strelca Sergia Aguera.

V klubu so se odločili, da za enega igralca niti približno ne bodo dali 100 milijonov funtov. Nogomet je ekipna igra, vsi igralci so pomembni. Ne igra samo en igralec,” je o možnostih Haalandovega prestopa povedal Guardiola.

Haaland je v tej sezoni v dresu Borussie in Norveške dosegel kar 39 golov, blestel pa je predvsem v ligi prvakov, kjer je na šestih tekmeh vpisal 10 golov.

Dejstvo, da nismo porabili takšne odškodnine za enega igralca, je naša prednost. Vse kar lahko povem, je to, da je Haaland za svoja leta neverjeten napadalec. Morda bomo v prihodnosti kdaj za enega igralca odšteli 100 milijonov, če bo uprava sklepala, da bi s tem klub v petih letih še dodatno napredoval. A zaenkrat klub, celotna organizacija, izvršni direktor in športni direktor tega ne želijo narediti in tudi niso naredili,” je dodal Katalonec.

Borussia iz Dortmunda za Haalanda zahteva vsaj 150 milijonov evrov. Največ možnosti za velik ulov naj bi imela Barcelona in Real Madrid. Najdražji nogometaš Manchester Cityja pa bo kot kaže še nekaj časa ostal Rodri, ki je leta 2019 Atletico zapustil za 60 milijonov funtov.

Komentari

Vaš komentar