Klopp: Pri 3:1 ti ne preostane drugega, kot da tvegaš vse

Delite:
Pool via REUTERS/Adam Davy
Pool via REUTERS/Adam Davy

Liverpool bo drevi ob 21. uri na Anfieldu gostil Real Madrid in na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov lovil zaostanek s prve tekme (1:3).

Na Anfieldu ne bo navijačev, bodo pa vsi, ki stiskajo pesti za redse, upali, da bi njihovim ljubljencem uspelo ponoviti epski preobrat izpred dveh let. Takrat so doma proti Barceloni nadoknadili tri gole zaostanka in se na legendaren način uvrstili v veliki finale lige prvakov.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp sicer prav odsotnost navijačev izpostavlja kot največjo težavo.

Ko prvo tekmo izgubiš s 3:1, deluje, da si že izpadel. To pomeni, da nimaš česa izgubiti in da lahko greš na vse ali nič. Do preobrata ne prideš, ker ti je to nekoč že uspelo. Možnost za to dobiš samo, če v danem trenutku igraš dober nogomet. Najbolje bi bilo, da se ne bi spravili v položaj, ki od nas zahteva preobrat. Veliki preobrati so redki, še posebej zdaj, ko na tribunah ni navijačev. Sami si moramo ustvariti posebno atmosfero pred to tekmo. To bomo tudi naredili,” pred povratno tekmo napoveduje Klopp.

Nemec se zaveda, da njegovi fantje potrebujejo vsaj dva gola: “Na tekmi z Realom ne smemo pozabiti na obrambo, to bi nas hitro kaznovalo. Nisem prepričan, če je kdo sposoben proti Realu odigrati tako, da si Real ne pripravi nobene priložnosti. Premagali so nas, nato pa nekaj dni zatem dobili še tekmo z Barcelono. So v dobri formi. Mi moramo na zelenici igrati dobro obrambo in si ob tem pripravljati priložnosti. Vsekakor moramo igrati na višjem nivoju kot zadnjič. Če ne bomo, ne bomo imeli nobenih možnosti za uspeh. Ne smemo prejeti gola, če si bomo ustvarili več priložnosti kot v Madridu, pa je možno prav vse.

Kakšna je vaša napoved?

Komentari

Vaš komentar