Mendy pokopal Atalanto, ki se je dolgo upirala z 10 igralci

Liga prvakov 24. Feb. 202123:15
Delite:
David Ramos, Getty Images

Nogometaši Real Madrida so v Bergamu slavili z 1:0 in si tako priigrali lepo prednost pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov.

V 17. minuti je Ferland Mendy pobegnil obrambi Atalante, a Freuler ga je še pred svojim kazenskim prostorom grdo zaustavil in s tem preprečil obetavno akcijo galaktikov. Sprva je izgledalo, da je Švicar napravil zelo pameten prekršek, a že v naslednji sekundi je nemški sodnik Tobias Stieler pokazal rdeč karton.

Že petnajstič v zgodovini izločilnih bojev lige prvakov se je zgodilo, da je tekmec Reala ostal brez enega nogometaša. Toliko izključitev so se v izločilnih bojih najelitnejšega klubskega tekmovanja razveselili tudi nogometaši Barcelone.

Bergamasci so tako večji del tekme igrali z igralcem manj. Real Madrid je skozi celoten obračun pritiskal, si ustvaril nekaj priložnosti, a obramba gostiteljev se je držala principov Gasperinija in dolgo časa držala začetni rezultat.

Galaktiki so imeli večji del tekme žogo v svojih nogah in potrpežljivo čakali na priložnost, Atalanta pa je redko kdaj pogledala proti vratom Cortouisa. V 56. minuti je Gasperini v igro poslal Josipa Iličića, a slednji je na zelenici ostal le do 86. minute. Med samo tekmo smo lahko opazili nekaj nesoglasij med trenerjem Atalante in Iličićem, kar je vodilo v kontroverzno potezo Gasperinija, ki je Slovenca poslal iz igre. A za to je bil kaznovan zgolj nekaj sekund po opravljeni menjavi. Ferland Mendy je žogo z leve strani popeljal proti sredini in z desnico natančno sprožil proti tekmečevim vratom. Strel ni bil najmočnejši, zato bi Gollini strel zagotovo moral ubraniti, a žoga je končala v mreži.

Francoz je dosegel prvenec v ligi prvakov in svoji ekipi priigral lepo izhodišče pred povratno tekmo na Di Stefanu.

 

 

Komentari

Vaš komentar