Manjša plača in doživljenjska pogodba za Messija

Nogomet 19. Mar. 202112:16
Delite:
Lionel Messi
David Ramos/Getty Images

Dan potem, ko je uradno znova prevzel predsedniško funkcijo pri Barceloni, Mundo Deportivo piše, kakšen načrt je pripravil Joan Laporta, da bi v klubu zadržal Lionela Messija.

Na inavguraciji Joana Laporte je bilo jasno največ pozornosti posvečen Lionelu Messiju oziroma njegovemu podaljšanju pogodbe. Laporta je Argentincu zagotovil, da bo naredil vse, da ga zadrži v klubu, kmalu pa se je v medijih pojavil tudi njegov načrt.

Mundo Deportivo se nanašajoč na informacije El Confidenciala poroča, da Laporta želi zmanjšati plačo Messiju, vendar bi bila nova pogodba, ki bi jo podpisal, doživljenjska. Laporta želi s tem ubiti dve muhi na en mah. Z zmanjšanjem plače bi Messi dal zgled tudi ostalim nogometašem, ki bi prav tako morali nekoliko zmanjšati svoja pričakovanja, ob tem pa bi z doživljenjsko pogodbo Argentinca spretno integriral v klubsko strukturo.

Messiju se pogodba izteče konec junija, trenutno pa prav nič ne kaže, da bi že v kratkem utegnil podpisati novo. Mundo Deportivo še dodaja, da naj bi se pogovori med vsemi vpletenimi stranmi začeli kmalu.

Komentari

Vaš komentar