Mladi Slovenci: “Nikogar se ne smemo bati”

Nogomet 22. Mar. 20218:29
Delite:
Slovenija U21
M24.si

Slovenska mlada reprezentanca je v nedeljo popoldan opravila nov trening pred otvoritveno tekmo evropskega prvenstva do 21 let s Španijo.

Tudi tokrat je pod Pohorjem prevladovala pozitivna energija, ki ni uspela zakriti dejstva, da se bliža prvi tekmovalni izziv. Visoka osredotočenost in želja po dokazovanju sta se poznala v vsaki vaji, dvoboju ali akciji.

“Na treningih se vidi velika želja po dokazovanju. Igralci smo pri stvari in že razmišljamo o prvi tekmi. Ne smemo si dovoliti strahospoštovanja pred igralci, ki jih gledamo pred televizijskimi zasloni. Jasno je, da moramo verjeti v sebe in pokazati kaj znamo. Verjamem, da lahko premagamo Španijo,” je prepričan v kakovost slovenske reprezentance Aljaž Ploj, ki je zadovoljen s potekom priprav.

Čeprav še ni vseh igralcev, smo postorili že zelo veliko. Želimo se čim bolje pripraviti na Špance, tako da smo že opravili prve analize njihove postavitve in trenirali določene taktične zamisli selektorja. Špancem ne smemo dovoliti, da se razigrajo, saj vemo, kaj pomenijo v svetovnem nogometu. Morali bomo biti agresivni, stati ob igralcih in preprečiti razvijanje njihove igre, ob tem pa izkoristiti naše prednosti,” pravi nogometaš Aluminija.

Nad delom strokovnega štaba slovenske reprezentance in vnemo soigralcev ne skriva zadovoljstva niti Dušan Stojinović. “Vsi igralci smo prišli na reprezentančne priprave motivirani, z željo da bi igrali na tako velikem tekmovanju. Pripravljamo se zelo dobro, kljub temu da nismo kompletni. Zaenkrat smo postavili ekipno taktiko, kako delovati v obrambi oziroma v napadalnih akcijah. Zaenkrat moramo biti mirni, pred tekmo s Španijo pa si lahko privoščimo tudi malo pozitivne nervoze, ki je dobrodošla pred vsakem športniku.”

Branilec Celja spoštuje Špance, a se jih ne boji. “Nikogar se ne smemo bati, saj vemo, da smo lahko konkurenčni vsem, če dobro stojimo na igrišču. Naš cilj je napredovanje iz skupine, tako da verjamem, da bomo pravi že proti Špancem. V tekmo se bomo podali brez strahu in z veliko želje,” doda Stojinović. (vir: nzs.si)

Komentari

Vaš komentar