Niti Ronaldu ni uspelo, kar je Mbappeju

Liga prvakov 18. Feb. 20217:45
Delite:
Lionel Messi Kylian Mbappe
David Ramos/Getty Images

Barcelona bi že začetek marca lahko ostala brez realnih možnosti za lovoriko v letošnji sezoni, medtem ko je Kylianu Mbappeju uspel izjemen dosežek, s katerim se ne more pohvaliti niti Cristiano Ronaldo.

Prav neverjetno se sliši podatek, da je Barcelona v letošnji sezoni utrpela že dva domača poraza s tremi goli razlike. V obeh primerih so Katalonci izgubili v Ligi prvakov. V skupinskem delu sezone so s 3:0 izgubili proti Juventusu, v torek pa še proti PSG-ju. Zanimivo, da v zadnjih 20 sezonah (v vseh tekmovanjih) Barcelona na domačih tleh ni izgubila dveh tekem s tremi zadetki razlike, v letošnji sezoni pa je s takšno razliko klonila že dvakrat.

Ob veličastni zmagi Parižanov se je v zgodovino vpisal tudi glavni junak velike zmage Kylian Mbappe, ki je postal šele drugi nogometaš po Diegu Forlanu in deveti v zgodovini, ki je na Camp Nouu dosegel tri ali več zadetkov. Med izbrano deveterico ni niti Cristiana Ronalda, zato pa ob Mbappeju in Forlanu (2005) najdemo Ševčenka (1997), Pantića (1997, štirje goli), Baltazarja (1989), Penija (1987), Kurbosa (1984), Puškaša (1963) in Luisa Aragonesa (1961).

Ko so navijači pomislili, da je Barcelona pod vodstvom Ronalda Koemana končno našla svojo pravo igro, je hitro znova zašla v težave. Slabo ji kaže v španskem kraljevem pokalu (Sevilla je prvo tekmo dobila z 2:0) in La ligi, tudi v Ligi prvakov pa potrebuje pravi čudež, če želi ostati v boju za lovoriko …

Komentari

Vaš komentar