Legendarni Chilavert bo kandidiral za predsednika

Nogomet ostalo 16. Avg. 201717:38 > 17:45
Delite:
Getty Images

Luisa Chilaverta poznamo po neverjetnih prostih strelih in po tem, da je kot eden izmed redkih vratarjev, izvajal vse enajstmetrovke svoje ekipe in reprezentance. Zdaj se je podal v politične vode, kjer bo skušal izkoristiti svojo popularnost v Paragvaju.

Nekdanji paragvajski reprezentančni vratar Jose Luis Chilavert je napovedal, da se namerava potegovati za predsednika Paragvaja na volitvah, ki bodo v tej južnoameriški državi leta 2023, so danes poročali argentinski mediji.

Nekdanji odlični profesionalni vratar, ki je v času aktivne kariere veljal za enega najboljših specialistov za izvajanje prostih strelov v svetovnem merilu, je napovedal, da se želi podati v politiko. Ker se želi na novo vlogo zelo dobro pripraviti, pa še ne namerava kandidirati na naslednjih predsedniških volitvah, ki bodo v Paragvaju prihodnje leto, je povedal v pogovoru za argentinski časnik Clarin.

Dvainpetdesetletnik, ki se ponaša s sila redkim dosežkom med čuvaji mreže hat-trickom golov, je v celotni karieri dosegel 67 golov; od tega osem za paragvajsko nogometno reprezentanco. Chilavert je s tem izkupičkom na drugem mestu svetovne večne lestvice vratarjev z največ zadetki v zgodovini nogometa, več zadetkov je dosegel le Brazilec Rogerio Ceni, ki je zbral vsega skupaj 131 golov iz prostih strelov in enajstmetrovk.

Chilavert je dres paragvajske reprezentance nosil od 1989 do 2003, za izbrano vrsto je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih v letih 1998 in 2002. Profesionalno pa je med drugim igral za argentinski klub San Lorenzo in za špansko Real Zaragozo. Politično je sicer privrženec aktualnega paragvajskega predsednika Horacia Cartesa in njegove konservativne stranke Colorado.