ŽNK Olimpija doživela še en poraz in izpadla

Nogomet ostalo 13. Avg. 201819:39 > 19:46
Delite:
NZS

Igralke ljubljanske Olimpije so s porazom končale nastope v kvalifikacijah za nogometno ligo prvakinj. Potem ko so uvodoma izgubile proti Minsku z 0:6, nato pa z enakim izidom še proti Somatiu Barceloni, so danes turnir v Ljubljani zaključile s porazom 0:1 (0:0) proti Slovanu iz Bratislave.

Igralke ljubljanske Olimpije so s porazom končale nastope v kvalifikacijah za nogometno ligo prvakinj. Potem ko so uvodoma izgubile proti Minsku z 0:6, nato pa z enakim izidom še proti Somatiu Barceloni, so danes turnir v Ljubljani zaključile s porazom 0:1 (0:0) proti Slovanu iz Bratislave. Po enakovredni igri so gostje izkoristile napako v obrambi Olimpije in zabile en in edini gol.

V skupini 2 je prvo mesto osvojil Somatio Barcelona, ki je še tretjič zmagal, tokrat je premagal Minsk z 2:0. Španke so zbrale devet točk, Minsk šest, Slovan tri, Olimpija, ki je danes po izključitvi Adrijane Mori v 76. minuti tekmo končala z igralko manj, pa je turnir končala brez točk in brez doseženega zadetka.

“Prvi dve tekmi na turnirju v Ljubljani sta bili zelo težki, na tretjem obračunu smo lažje igrali, bili smo enakovredni. Žal smo naredili napako, potem smo dobili še redeč karton. To nas je stalo dobrega rezultata. Upali smo na točko, tri bi bile zelo lepe. V primerjavi z lani nismo naredili koraka nazaj, smo pa imeli težjo skupino kot lani. Pa tudi danes smo imeli smolo, tekma proti Slovanu bi se lahko obrnila tudi v našo korist. Žal pa smo turnir lige prvakinj pričakale premalo fizično pripravljeni,” je dejal trener Ljubljančank Peter Kristan.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 13.8.

Slovan Bratislava – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0

1:0 Holla (74.)