Po očetovih stopinjah: Klinsmann podpisal za Galaxy

Nogomet ostalo 20. Avg. 202019:29 > 19:32
Delite:
Karina Hessland/Bongarts/Getty Images

Sin legendarnega nemškega nogometaša in nekdanjega selektorja Jurgena Klinsmanna, Jonathan, je podpisal pogodbo s članom ameriške lige MLS Los Angeles Galaxyjem.

Jonathan Klinsmann je bil rojen v Munchnu pred 23-leti, vendar ima ameriški potni list in je član reprezentance ZDA (U23).

V Ligo MLS se podaja po ne najbolj uspešni epizodi na evropskih zelenicah. Zadnja tri leta je bil sprva član berlinske Herthe, nato švicarskega St. Gallna, vendar v obeh primerih ostal brez ligaškega nastopa, če izvzamemo obdobje, ki ga je preživel v amaterski ekipi Herthe.

Jonathan je mlad vratar z izkušnjami nabranimi v Nemčiji in Švici, branil pa je tudi za mlajše ameriške selekcije. Mislimo, da bo še dodatno napredoval kot član naše ekipe. Zadovoljni smo, ker smo okrepili konkurenco na golu z novim nadarjenim fantom,” je ob prihodu Klinsmanna dejal trener LA Galaxyja Guillermo Barros Schelotto.

Klinsmann, ki je otroštvo preživel v Kaliforniji, je najboljšo predstavo v karieri prikazal v majici Herthe, ko je na tekmi Evropske lige proti Ostersundu pri izidu 1:1 ubranil najstrožjo kazen v 87. minuti.