Aljaž Struna ostaja v ligi MLS

Nogomet 19. Jan. 202112:21
Delite:
Media24.si

Slovenski branilec Aljaž Struna je zavrnil ponudbo zadnjeuvrščene ekipe Serie A Crotone in se odločil, da bo še naprej igral v severnoameriški ligi MLS. Uradna stran lige poroča, da se Struna ob menjavi igralcev iz Houstona seli v Montreal.

Struna, ki je v karieri 21-krat oblekel dres slovenske reprezentance, je zadnji dve sezoni igral za Houston Dynamo. Za omenjeni klub je zbral 46 nastopov, v zadnjih dneh pa so italijanski mediji ugibali, da bi se lahko Primorec vrnil na Apeninski polotok, saj se je zanj zanimal Crotone.

Povratka v Evropo ne bo, saj se Struna seli v Montreal, ki ga vodi legendarni Francoz Thierry Henry.

30-letni Struna je v Sloveniji igral za Koper in Jadran, v Italiji pa za Palermo, Varese in Carpi. V ZDA se je za 500 tisoč evrov odškodnine preselil leta 2019.

Veseli nas, da smo dodali visokega srednjega branilca v naše obrambno jedro. Ima izkušnje tako v MLS kot na mednarodni sceni, saj je nekaj let igral v Italiji,” je prestop Strune pokomentiral športni direktor Montreala Olivier Renard.

Ker gre za menjavo igralcev, se je iz Montreala v Houston preselil napadalec Maxi Urruti, ki je v zadnjih dveh sezonah na 46 tekmah dosegel devet golov in dodal še osem podaj. Argentinec že od leta 2013 igra v ligi MLS.

Komentari

Vaš komentar