UEFA in nogometne legende na pomoč prizadetim v potresu

Nogomet ostalo 22. Feb. 202115:45
Delite:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik HNS in član Uefinega izvršnega odbora, Davor Šuker sta neposredno po grozovitem potresu 29. decembra 2020 v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov.

Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca odigrana dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije. Ob tej priložnosti bo krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu konec lanskega decembra.

Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice,“ je povedal predsednik Uefe Čeferin.

Ob tej priložnosti bo Hrvaška nogometna zveza predala donacijo županijski nogometni zvezi siško-moslavaške, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom.

Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne nogometne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

Ponovno smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,“ je sporočil predsednik HNS, Davor Šuker.

Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo odigrana 13. marca s pričetkom ob 13. uri na stadionu Mladost v Petrinji.

Vir: Spletna stran NZS:

https://www.nzs.si/novica/Dobrodelna_nogometna_tekma_v_Petrinji:_UEFA_in_nogometne_legende_na_pomoc_prizadetim_v_potresu?id=51964&id_objekta=1&fbclid=IwAR0hFqKoCCbl01_8jImF0wnV9dbiMpwn5Da0nOts_n_QjvvDWXm_Vr-F2Zw

 

Komentari

Vaš komentar