Pod drobnogledom zaradi smrti Maradone še tri osebe

Nogomet 9. Feb. 202117:30 > 17:33
Delite:
Hector Vivas/Getty Images
Hector Vivas/Getty Images

Argentinsko državno tožilstvo je v torek preiskavo umora iz malomarnosti razširilo še za dodatne tri osebe, ki so bile blizu Diegu Maradoni. Skupno zdaj preiskujejo vlogo petih ljudi pri smrti nogometne legende.

Ko je tožilstvo začelo s preiskavo sta bila na seznamu dve imeni – Maradonin osebni zdravnik Leopoldo Luque in njegov psihiatrinja Agustina Cosachov.

V torek pa so sporočili, da so zdaj v preiskavo dodana še tri imena – psiholog Carlos Diaz, medicinska sestra Dahiana Gisela Madrid in medicinski brat Ricardo Almiron, ki sta zanj skrbela v času, ko je bil odpuščen iz bolnišnice ter do njegove smrti.

Za zdaj konkretne obtožnice ni, pričakuje pa se, da bodo v kratkem zaslišane vse tri omenjene osebe. S preiskavo poizkuša tožilstvo ugotoviti ali je bila smrt Maradone posledica malomarnosti pri zdravljenju.

Do zdaj je bilo ugotovljeno, da je bil Carlos Diaz prvi, ki je stopil v sobo v času Maradonine smrti in mu neuspešno poizkušal zagotoviti prvo pomoč preden je poklical reševalce. Almiron je bil takrat ponoči dežuren in je dejal, da je Maradona spal, ko je okrog 6.30 odšel. To je bilo šest ur pred klicem reševalcem.

Dahiana Gisela Madrid je medtem že priznala, da je lagala, ko je na prvem zaslišanju dejala, da je Maradono obiskala zjutraj, ko je prevzela izmeno. Dodala je, da se je zlagala zaradi tega, ker je nanj pritiskalo podjetje prek katerega so jo zaposlili.

Preiskava zajema obdobje od 3. novembra, ko je imel Maradona možgansko krvavitev. Še posebej pa se bodo osredotočili na dogajanje med 11. in 25. novembrom. Torej od odpusta iz bolnišnice do njegove smrti.

Komentari

Vaš komentar