Nov ‘kiks’ Atletica, tri ekipe v razmiku dveh točk

Nogomet 11. Apr. 202122:56 > 23:05
Delite:
Dennis Doyle/Getty Images
Dennis Doyle/Getty Images

Atletico je zapravil priložnost, da bi se znova oddaljil od svojih največjih tekmecev Reala in Barcelone. Po remiju proti Betisu v gosteh (1:1) je dirka za naslov zdaj popolnoma odprta.

Po sobotnem El Clasicu je bilo za četo Diega Simeoneja jasno, da mora zmagati saj bi v nasprotnem primeru povečali pritisk Reala in Barcelone. Madridčani so začeli dobro in do prednosti prišli v peti minuti, ko se je med strelce po podaji Correje vpisal Yannick Carrasco.

Toda ni trajalo dolgo in zeleno-beli so prišli do izenačenja. V 20. minuti je za 1:1 poskrbel Cristian Tello. Na koncu se je ta rezultat tudi izkazal za končnega.

V taboru Atletica bodo zagotovo mešanih občutkov. Res je, da so izgubili dve točki, a lahko bi izgubili vse tri in v tem primeru bi bili z Realom točkovno izenačeni, prednost pa bi imel kraljevi klub zaradi boljšega rezultat v medsebojnih dvobojih. Tako imajo vendarle še točko prednosti. Na tretjem mestu je Barcelona, ki pa Atleticom tudi zaostaja zgolj za dve. Betis je s 47 točkami na petem mestu, enako število točk pa ima tudi Real Sociedad.

SK
SK
Komentari

Vaš komentar