Mbappé: Bil sem premlad za Real

Francija 11. Sep. 20178:36 > 8:43
Delite:
Getty Images/Julian Finney

Odlični francoski najstnik je postal drugi najdražji nogometaš v zgodovini nogometa. Odločil se je za prestop v PSG, čeprav bi bilo lahko zelo drugače. Sploh, če bi se pred časom odločil za odhod v tujino...

Getty images/Dan Mullan

18-letni napadalec je bil v zadnjem času glavna tarča tako madridskega Reala kot PSG-ja. Odločil se je za odhod iz Monaca, a ne v tujino, ostal je namreč v Franciji, kjer je pri PSG-ju združil moči z Neymarjem, Cavanijem, Di Mario, Draxlerjem…

Real si ga je močno želel. Nudil je več kot 150 milijonov evrov, a neuspešno. Toda beli balet bi ga v svoje vrste skoraj privabil nekaj let nazaj, praktično za drobiž. 

Leta 2012, ko je Zinedine Zidane še vodil rezervno ekipo Reala (Castilla) je takrat vsega 13-letnega napadalca povabil na preizkušnjo v Madrid. Tam je super talentirani Mbappe navdušil, Real mu je ponudil pogodbo, a do prestopa vseeno ni prišlo. Zakaj, je razložil Mbappe.

“Želeli so me, a sem se odločil ostati doma. Preprosto prezgodaj je bilo, da bi zapustil domovino. Vesel sem, da sem se tako odločil, saj sem pri Monacu zelo napredoval. Verjamem, da bo tako tudi pri PSG-ju,” je razloge za zavrnitev (prve) Realove ponudbe obrazložil sijajni napadalec.