Nizozemci odločili – nadaljevanje sezone 19. junija

Nizozemska 8. Apr. 20200:45 > 0:50
Delite:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Iz Nizozemske prihajajo dobre novice. Krovna nogometna zveza iz dežele tulipanov je po torkovi video konferenci sprejela odločitev, da se bo sezona nadaljevala 19. junija.

Povezano

Nizozemska liga je prva od večjih v Evropi sprejela odločitev o točnem datumu nadaljevnja sezone. Čeprav so bili praktično vsi nizozemski klubi prejšnji teden odločno proti nadaljevanju sezone, je po odločitvi Uefe pred nekaj dnevi, da se prvenstva morajo končati, je nizozemska zveza sprejela konkretne odločitve.

V kolikor bo nizozemska vlada prižgala zeleno luč, bi prve tekme lahko odigrali 19. junija. Klubi so dobili tudi dodatna navodila, da igralci lahko začenjo s posameznimi treningi ali delom v “manjših skupinah” 15. maja, s treningi v polnem obsegu pa bi klubi lahko začeli 29. maja.

Pred 19. junijem bi odigrali zaostali tekmi Utrecht – Ajax in AZ – Feyenoord, hkrati pa bi imeli igralci do omenjenega datuma dovolj časa, da se vrnejo v formo. Nizozemci načrtujejo, da bi se sezona končala do konca julija.

Na Nizozemskem je do konca sezone ostalo še osem krogov. Prve tekme po nadaljevanju bodo skoraj zagotovo odigrali pred praznimi tribunami, finale pokala med Feyenoordom in Utrechtom pa naj bi bilo odigrano čim kasneje, da bi tako povečali možnosti, da bi obračun na De Kupiu potekal ob prisotnosti navijačev.

Če se bo vse izšlo po načrtih, bodo novo sezono začeli 21. avgusta, zaradi evropskega prvenstva pa bi izpustili zimski premor.

Na sestanku so ob predstavnikih klubov sodelovali tudi predstavniki trenerske organizacije, navijaških klubov in sindikat igralcev.