Tadić: Ajax bi moral biti prvak

Nizozemska 25. Apr. 202012:16
Delite:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nogometaš Ajaxa Dušan Tadić je jezen, ker se je nizozemsko prvenstvo končalo brez zmagovalva. Srb je skupaj s soigralci ostal brez lovorike.

V petek so vodilni možje lige Eredivisie sprejeli odločitev, da prvenstva ne bodo nadaljevali ter da naslov ne bo dodeljen nobenemu klubu. Ajax je tako ostal brez lovorike.

Vsi v klubi želimo, da bi bili vsako leto prvaki. Ajax je trenutno na 1. mestu. Tudi v teh okoliščinah bi morali biti prvaki,” trdi Dušan Tadić.

Po 25 odigranih krogih, imata Ajax in AZ Almaar enako število točk (56), toda klub iz Amsterdama je imel boljšo gol razliko in bil zato na 1. mestu.

“Pred začetkom prvenstva so se klubi dogovorili glede pravil. Pravila pravijo, da, v kolikor sta na koncu 2 ekipi izenačeni, naslov pripada tisti ekipi, ki ima boljšo gol razliko. Prvenstvo je končano. Imamo enako število točk kot AZ in boljšo gol razliko. Odvzeli so nam naslov,” meni srbski napadalec. 

Noben klub ne bo izpadel iz lige. Trenutna lestvica določa ekipe, ki gredo v evropska tekmovanja.

31-letni Srb ima za seboj zelo dobro sezono. V prvenstvu je zbral 25 nastopov. Dosegel je 11 golov in prispeval 15 asistenc.