Se bo iz pokoja vrnil tudi Wesley Sneijder?

Nizozemska 14. Jul. 202020:19 > 20:21
Delite:
REUTERS/Eric Gaillard

Mediji na Nizozemskem poročajo, da bi se iz pokoja utegnil vrniti tudi Wesley Sneijder tako kot je to pred tem storil njegov nekdanji soigralec iz reprezentance Arjen Robben.

Zdaj 36-letni Wesley Sneijder bo ob koncu julija pričel s treningi z amaterskim moštvom Dos Holland Stichtse Boys Combinatie (DHSC). Mnogi to vidijo kot pripravo za vstop v člansko moštvo Utrechta

Rekorder po številu nastopov za reprezentanco Nizozemske je lani končal kariero kot igralec katarskega kluba Al-Gharafa. Pred tem pa je igral za Ajax, Real Madrid, Inter, Galatasaray in Nice. Za nizozemsko reprezentanco je zbral 134 tekem in dosegel 31 golov. Bil je prvak Nizozemske z Ajaxom, v La Ligi je slavil z madridskim Realom, v Turčiji pa osvojil dva naslova državnega prvaka z Galatasarayem.

“Wesley želi izgubiti nekaj kilogramov in se vrniti na pravo pot. Dejal je, da bi lahko spet zaigral. Dolgo časa že ni igral in želi izkusiti kako je biti znova na zelenici po dolgem času ter dobiti občutek, da v tem uživa”, je dejal njegov brat Jeffrey Sneijder, ki je del strokovne štaba ekipe s katero bo treniral. 

Prejšnji teden je tehnični direktor Utrechta Jordy Zuidam dejal, da se je s Sneijderjem pogovarjal o njegovi morebitni vrnitvi. 

“Da bo jasno, Sneijder v formi bi bila zanimiva priložnost za Utrecht. Toda žoga je na njegovem delu igrišča,” je poudaril Zuidam