V Mursko Soboto prihaja tudi Eran Zahavi?

Nizozemska 19. Sep. 202020:05 > 20:08
Delite:
Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images

Trener PSV-ja iz Eindhovna Roger Schmidt je potrdil, da se je klub dogovoril za novo okrepitev. K nizozemskemu predstavniku prihaja izraelski virtuoz Eran Zahavi.

Schmidt je pred tekmo z Emmnom v nizozemskem prvenstvu medijem zaupal, da bo klub okrepil ofenzivno naravnani zvezdnik Eran Zahavi, ki bo za ekipo na voljo verjetno tudi že v evropskih tekmovanjih. Torej za četrtkovo tekmo v Fazaneriji.

Zahavi je prekinil pogodbo z Guangzhoujem R&F, saj je za kitajski nogomet storil dovolj, da so mu odhod dovolili. Takoj po zaključku reprezentančne akcije Lige narodov se mu ni bilo potrebno vrniti v Azijo. Če bo PSV nevarnega vezista prijavil tudi za nastopanje v Evropi, bomo Zahavija že v prihajajočem tednu na delu videli v Murski Soboti.

PSV se bo namreč v 3. krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem dleu Evropske lige pomeril z Muro. Prvo ime izraelske reprezentance je bil v minuli sezoni kitajskega prvenstva najboljši strelec z 29 goli, v treh letih pa jih je na daljnem vzhodu zbral kar 91!

Zanj se je zanimalo kar nekaj turških klubov, a je na koncu izbral Nizozemsko. Podpisal naj bi pogodbo v višini 2 milijonov evrov, črno-rdeče-belim pa je menda zvestobo obljubil za leto dni.