Klub iz Osetije finančno pomagal 450 družinam

Rusija 11. Maj. 202020:31 > 20:34
Delite:
Printscreen

Nogometni klub Alania iz Vladikavkaza je finančno pomagal 450 družinam, ki imajo minimalne oziroma nične prejemke, je klub sporočil na svoji spletni strani.

“Veliko je naših rojakov, prijateljev, znancev in kolegov, ki so ostali brez vseh prejemkov v tej težki situaciji. Zaradi tega je predsednik kluba Vladimir Valerijevič Gurijev začel iniciativo, da se za njih in tiste, ki so v podobnem položaju, zbere pomoč,” so zapisali na spletni strani Alanie.

Skupaj z republiškimi oblastmi in različnimi prostovoljnimi organizacijami so sestavili seznam družin, ki so v najtežjem položaju. Na njem se je znašlo koli 450 družin iz Osetije in vsi so, brez izjeme, dobili pomoč.

Zaposleni v klubu in igralci so pripravljeni odgovorili na poziv predsednika kluba in pomagali po svojih močeh. Odločili smo se za finančno pomoč. Iskreno zato, ker vemo, da je to pomoč, ki je ljudem najbolj potrebna. Na ta način bodo sami lahko kupili tisto, kar oni smatrajo, da potrebujejo, hkrati pa bodo lahko plačali najemnino, kupili zdravila in podobne stvari,” so še zapisali pri klubu iz Vladikavkaza.

Ob tem so še dodali, da se nadejajo, da se bo situacija z epidemijo koronavirusa čim hitreje končala, da bi se življenje za vse vrnilo v normalne razmere.