Nekdanji trener Olimpije na klopi ruskega velikana!

Rusija 14. Maj. 202016:19 > 16:23
Delite:
Ian Walton/Getty Images

Nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić bo svojo kariero nadaljeval pri moskovski Lokomotivi. Ruski velikan je s srbskim trenerjem podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

S tem se je zgodilo nekaj, o čemer smo tudi sami poročali že pred časom. Lokomotiva je danes uradno predstavila novega trenerja, za srbskega strokovnjaka pa je to zaenkrat zagotovo največji izziv v karieri. Moskovski velikan je bil zadnjič ruski prvak leta 2018.

Dragi navijači Lokomotive, na današnjem sestanku Upravnega odbora je Marko Nikolić uradno postal glavni trener prve ekipe. Srbski strokovnjak bo ekipo prevzel 1. junija 2020. Marku želimo, da bi klub popeljal do veliko zmag in do velikih uspehov,” so zapisali na uradni klubski strani.

40-letni Beograjčan bo na klopi Lokomotive zamenjal legendarnega Jurija Semina, ki mu 31. maja poteče pogodba.

Za Marka Nikolića je to prvi trenerski posel po novembru 2019, ko je zapustil madžarski Videoton.

Odličen strateg je svojo kariero začel v Radu, pred Viedotonom pa je dvakrat vodil Partizan in enkrat tudi ljubljansko Olimpijo.

črno-belimi je leta 2017 osvojil dvojno krono, z madžarskim klubom pa se leta 2018 razveselil naslova državnih prvakov, leta 2019 pa osvojil še pokal.