Ruska Premier Liga: Okužbe, mladinci in 10 zadetkov

Rusija 19. Jun. 202021:20 > 21:23
Delite:
Epsilon/Getty Images

Nogometaši Sočija so prvo tekmo po epidemiji virusa Covid-19 dobili s kar 10:1. Ugnali so ekipo FK Rostova, ki je bila zaradi okužbe s koronavirusom brez celotne prve ekipe, ki je morala v izolacijo. Zato so se na igrišču znašli mladinci in prejeli kar 10 zadetkov.

Včeraj se je tudi z neposrednimi prenosi na SportKlubu začela ruska Premier League. Na sporedu je bil 23. krog, ki je prinesel tekmo Soči – FK Rostov.

Ruski prvoligaš Rostov, ki se sicer bori za najvišja mesta na lestvici, je daleč največji osmoljenec prvega kroga ruske lige po epidemiji virusa Covid-19. Na testiranju pred nadaljevanjem sezone so se pojavile okužbe, zato je morala ekipa v izolacijo. Kljub temu pa ruska Premier League in Soči nista pokazala sočutja in tekme nista želela prestaviti.

Tako je sicer v letošnji sezoni odlični Rostov igral z mladinsko ekipo, najstarejši nogometaš na igrišču je štel 19. let in temu primeren je bil na koncu tudi rezultat. Soči, ki tekme najbrž ni želel odpovedati zato, ker je že na daleč zavohal tri točke, ki jim v boju za obstanek pridejo še kako zelo prav. Na koncu so domači slavili s kar 10:1 in tudi, ko je bila tekma že odločena niso pokazali veliko milosti do nasprotnika.

Za mladeniče iz Rostova je sicer bilo nekaj svetlih trenutkov, a na koncu to niti približno ni bilo dovolj za kaj več. Povedli so ravno oni in sicer že v 1. minuti tekme, ko je gol dosegel 17-letnik.

Sledil je zelo hiter preobrat domačih, ki pa so med drugim zapravili tudi enajstmetrovko, ki jo je lepo ubranil 17-letni Denis Popov.