Alanya še vedno na prvem mestu, prvi poraz Fenerja

Turčija 16. Sep. 201920:45 > 20:57
Delite:
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Nogometaši Alanyasporja so v četrtem krogu turške Superlige s 3:1 premagali Fenerbahče ter mu tako zadali prvi poraz v sezoni. Miha Zajc odigral vseh 90 minut.

Gostje iz Carigrada so tako zamudili priložnost, da bi prevzeli vodstvo na lestvici. Čeprav Fener v prvem polčasu ni pokazal nič posebnega je prvi prišel do vodstva, ko je gol v 39. minuti dosegel Tolga Cigerci. Gostom je uspelo še pred zaključkom prvega polčasa priti do izenačenja, ko je po podaji Anastasiosa Bakasetasa zadel Papiss Cisse

V drugem polčasu je Alanya nadaljevala z agresivno ter predvsem bolj konkretno igro v napadu. In to se jim je obrestovalo že takoj na začetku, ko sta bila znova v ospredju Bakasetas in Cisse, ki je prišel do drugega zadetka na tekmi. 

Ko je v 62. minuti za vodstvo s 3:1 zadel Junior Fernandes je bilo vprašanje glede zmagovalca praktično že odločeno. Tudi glede na dejstvo, da je bila Alanya na svoji zelenici precej boljši tekmec. 

Alanya tako ostaja vodilno moštvo na lestvici turškega prvenstva. Po štirih krogih imajo 12 točk. Fenerbahče se po štirih krogih nahaja na tretjem mestu s sedmimi točkami, eno manj od Rizesporja. .

Tekme turškega prvenstva si lahko v neposrednih prenosih ogledate na Sportklubu.