Vertonghen in Mourinho v dobrih odnosih

Premier Liga 7. Feb. 202013:55 > 13:57
Delite:
Richard Heathcote/Getty Images

Jan Vertonghen je bil na zadnji tekmi Tottenhama zamenjan sredi drugega polčasa, po spletu pa je hitro zaokrožil posnetek, kako se je Belgijec po menjavi razočarano vsedel na klop za rezerviste. Njegov zastopnik Tom De Mul umirja strasti in zatrjuje, da si branilec želi ostati v Tottenhamu.

Na ponovitveni tekmi 4. kroga FA pokala s Southamptonom je Jose Mourinho sredi drugega polčasa zamenjal nerazpoloženega Vertonghena, ki nad to potezo ni bil navdušen. Ker Belgijcu ob koncu sezone poteče pogodba, so otoški mediji takoj razširili zgodbe, da izkušeni branilec pogodbe ne bo podaljšal.

Njegova reakcija ni povezana s prihodnostjo v klubu. Bil je razočaran zaradi menjave in nezadovoljen s svojo igro,” je povedal njegov zastopnik Tom De Mul in dodal:

Jan je še naprej osredotočen samo na Tottenham. S klubom želi doseči velike stvari. Želi se prebiti v evropska tekmovanja, osvojiti FA pokal. Še vedno je ambiciozen in osredotočen, pri Tottenhamu je srečen in še naprej obožuje London. Po osmih sezonah je normalno, da je na klub zelo navezan.

Strasti je pomiril tudi trener Tottenhama Jose Mourinho, ki je bil po tekmi zadovoljen z zmago svoje ekipe s 3:2.

Odločil sem se, da na tej tekmi žrtvujem Jana, ki je bil takrat z razlogom razočaran, a na koncu srečen, ker smo zmagali. Ni bilo potrebe, da bi o tem še govorila, saj je zelo pameten fant, velik profesionalec, ki se zaveda, da ga s to potezo nisem kaznoval. Igral je enako kot ostali,” meni Mourinho.

Vertonghen za Tottenham igra od leta 2012, ko se je v Premier ligo preselil iz Ajaxa. V tej sezoni je v vseh tekmovanjih odigral 26 tekem.