Vardy blizu zlatega čevlja

Premier Liga 16. Jul. 202017:31 > 17:43
Delite:
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Napadalec Leicester Cityja Jamie Vardy se je povsem približal temu, da v svojo nenavadno nogometno zgodbo doda še eno pravljično poglavje. Zlati čevelj (Golden Boot), ki ga prejme najboljši strelec angleške Premier lige, ima zdaj res povsem na dosegu rok.

Ross Kinnaird/Getty Images

  Arsenalov napadalec Pierre Emerick Aubameyang in Liverpoolov Mohamed Salah sinoči nista zadela in ostajata pri 20-ih (Auba) oziroma 19-ih (Mo) prvenstvenih golih v sezoni. Gabonec ima s topničarji do konca sezone pred seboj še obračuna z Aston Villo v gosteh in z Watfordom doma, Egipčan pa bo z Liverpoolom v predzadnem krogu gostil Chelsea, v zadnjem pa gostoval v Newcastlu.

Vardy ima na svojem računu 23 golov in se zdi skoraj nedosegljiv za zasledovalce. Še posebej, ker ima do konca sezone še tri priložnosti, da sedanjemu dosežku nekaj malega še doda. Že nocoj Jamiejeve lisice gostijo Sheffiel United, v zadnjih dveh krogih bo Leicester igral še s Spursi v gosteh in z Rdečimi vragi doma.

Pravzaprav se zdi, da bo Vardyju v boju za osvojitev zlatega čevlja še najnevarnejši napadalec Southamptona Danny Ings, ki si na lestvici strelcev z 19-imi goli deli tretje mesto s Salahom, a ima pred seboj enako kot Vardy še tri tekme. Svetniki z Ingsom v konici napada bodo nocoj na svojem St. Mary’su gostili Brighton, nato gredo v Bournemouth, v zadnjem krogu pa jih bo obiskal Sheffield United.

Borba za najboljšega strelca pa niti približno ni tako pomembna kot napet troboj za mesti, ki zagotavljata Ligo prvakov. Chelsea ima na 3. mestu, ob tekmi več, 4 točke prednosti pred Leicesterjem in Manchester Unitedom. Videli bomo, katera ekipa se bo morala sprijazniti s tem,  da ne bo udeleženka najelitnejšega klubskega tekmovanja.