Arteta: Manchester City je najboljši v Evropi

Nogomet 20. Feb. 202110:41
Delite:
Getty Images/Gareth Copley
Getty Images/Gareth Copley

Pred nedeljskim derbijem v angleški Premier ligi med Arsenalom in Manchester Cityem je trener topničarjev Mikel Arteta dejal, da so meščani trenutno najboljša ekipa v Evropi.

Manchester City je trenutno na prvem mestu lestvice in ima deset točk prednosti pred najbližjim tekmecem Manchester Unitedom in Leicestrom. Poleg tega so se uvrstili v finale ligaškega pokala, kjer jih čaka Tottenham. Prav tako so še vedno v igri za lovoriki v angleškem FA pokalu in ligi prvakov.

“Mislim, da so trenutno najboljša ekipa v Evropi,” je pred nedeljskim derbijem dejal Mikel Arteta.

Arteta je bil pomočnik Pepa Guardiola preden je prevzel ekipo Arsenala in zato dobro pozna ekipo Citya.

“Nogomet, ki ga kažejo in niz zmag govorijo sami zase. Zato so najboljša ekipa,” je dodal Mikel Arteta.

City je sezono v prvenstvu začel slabo. Doživel je dva poraza, septembra jih je premagal Leicester, novembra Tottenham. Do konca leta 2020 so imeli pet neodločenih rezultatov. Nato pa je sledila fantastična serija zmag in meščani zdaj prepričljivo vodijo na lestvici.

Slabosti so, a jih je težko najti

Od začetka sezone so v Premier ligi prejeli le 15 golov.

“Imajo slabosti kot katerakoli druga ekipa. Vsi njihovi tekmeci so se trudili, da jih našli. Mislim, da so najbolj močni v obrambi. Resnično mislim, da so trenutno najboljša ekipa v Evropi,” je dodal španski strokovnjak.

Arteta se je trenerske obrti učil od Guardiole preden je decembra leta 2019 prevzel ekipo Arsenala. V svoji prvi sezoni je s topničarji osvojil skromno 8. mesto, a uspel osvojiti FA pokal.

Arsenal trenutno za Manchester Cityem zaostaja 22 točk.

Derbi med Arsenalom in Cityem je na sporedu v nedeljo ob 17.30. V živo ga boste lahko pospremili na Sportklubu 1 in na SK 4K.

Arsenal - Manchester City na SK 4K
Arsenal – Manchester City na SK 4K
Komentari

Vaš komentar