Guardiola: Liverpool je še vedno lahko prvak

Nogomet 14. Feb. 202111:47
Delite:
REUTERS/Martin Rickett
REUTERS/Martin Rickett

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je po porazu proti Leicestru priznal, da njegova ekipa v tej sezoni ne more več upati na naslov prvaka. Menedžer trenutno vodilne ekipe Premier lige Pep Guardiola se s tem ne strinja.

Meščani imajo na prvem mestu lestvice Premier lige sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Leicestrom in s tekmo manj celo 13 točk prednosti pred aktualnim angleškim prvakom Liverpoolom.

Guardiola je bil po prepričljivi zmagi s 3:0 proti Tottenhamu razumljivo zadovoljen. Pohvalil pa je tudi igro Liverpoola proti Leicestru navkljub porazu redsov z 1:3.

“Glede na to kar sem videl, način kako so igrali … mislim, da so še vedno lahko prvaki. Seveda bi mi morali izgubiti veliko tekem,” je dejal Pep Guardiola.

Manager Citya je mnenja, da Liverpoolu trenutno primanjkuje malo sreče in učinkovitosti.

“To je isti Liverpool kot v zadnjih nekaj letih, a trenutno v nasprotnikovem kazenskem prostoru niso tako učinkoviti in smrtonosni kot prej. Nogomet se naslanja na to kar počnete v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Včasih pride obdobje, ko si ustvariš veliko priložnosti in ne narediš ničesar, nasprotnik pa ob prvi priložnosti zatrese mrežo. Nogomet je včasih trenutek navdiha, razpoloženja in občutka. Ni vse samo taktika. Včasih vas taktika izda pa čeprav ste naredili vse prav,” je dejal Pep Guardiola in še najprej hvalil redse.

Vedno je užitek gledati Liverpool

“Še vedno je prisotna kakovost njihove ekipe. Vedno ustvarijo več priložnosti kot njihov nasprotnik. Nerad igram proti njim, a kot gledalec vedno spremljal Liverpool.”

Manchester City je z zmago proti Tottenhamu nadaljeval fantastično serijo 23 tekem brez poraza v vseh tekmovanjih (20 zmag in 3 neodločeni rezultati. V tem času je obramba sinjemodrih klonila zgolj šestkrat.

Komentari

Vaš komentar