Keane: Koliko izgovorov še? Obnašajte so kot prvaki

Premier Liga 8. Feb. 202111:45
Delite:
Phil Foden
Laurence Griffiths/Getty Images

Roy Keane je bil po derbiju med Liverpoolom in Manchester Cityjem zelo zgovoren. Po pričakovanjih je povedel nekaj krepkih čez četo Jurgena Kloppa.

Govorili smo pred tekmo, Liverpool išče veliko izgovorov. Kar se mene tiče, so slabi prvaki. Lahko izgubiš tekmo, toda ne morem razumeti te skupine. Celo Brighton se počuti prijetno. Jasno je, da si lahko nadigran, za to vedno obstaja način, toda pri njih tega ne vidim,” je dejal Roy Keane.

Mislim, da so močno verjeli v zagon, ki jih je nosil zadnje leto, dve. Vselej je bilo jasno, da bo prišlo do padca v igri, toda igrajo za veliko ekipo in obnašajo se, kot da mislijo, da bo ta zagon sam od sebe poskrbel, da bodo zmagovali druge ekipe sedaj, ko so osvojili naslov,” je bil oster Keane in nadaljeval: “Moje mišljenje je, da v trenutku, ko osvojiš naslov, je tvoj naslednji izziv, da vidiš, ali to lahko ponoviš. Niso me navdušili z izjavami po osvojenem naslovu lansko leto, niti igralci niti menedžer. Kot da se niso vprašali, kaj je naš naslednji korak, temeveč so se enostavno prepustili uživanju v osvojenem naslovu. Ok, naslov je prišel po čakanju dolgemu 30 let, toda niti enega igralca nisem slišal, da bi prišel in rekel – to želimo ponoviti. To je ključno.”

Sedaj pa govorijo, da bodo poskušali biti v top štiri… po naslovu?! Njim je sedaj cilj top štiri? Liverpool je velik klub. Mora se spoprijeti s težavami, kot je izguba Van Dijka za celo sezono. Ko bi bili vsi igralci ves čas zdravi, bi to bilo sijajno. Poglejte Manchester City – manjkata jim dva najboljša igralca. Prišli so igrati proti Liverpoolu, ki ima močno ekipo, pa čeprav jim manjkajo igralci obrambi imajo še naprej na igrišču svoje najboljše napadalce, imajo svojega najboljšega vratarja, vsi reprezentanti so tukaj. In potem Klopp po vsem pravi, da se mu je vratar morda prestrašil?”

“In izgovori si samo sledijo. Klopp je pred tekmo dejal, da je imel City premor zaradi koronavirusa in da je izpustil eno tekmo. Niso trenirali dva dni. Od Liverpoola se je pričakovala reakcija po Brightonu. Pričakovala se je reakcija, ko so odšli v Manchester na Pokal FA. Prejeli so sedem golov od Villa z Van Dijkom! In vedno lahko rečeš – čudna sezona, korona. Do kdaj? Obnašajte se kot prvaki! Vi ste nogometni klub Liverpool in če boste tako nadaljevali, boste znova čakali naslov 30 let. Verjemite mi,” je sklenil Keane.

Komentari

Vaš komentar