Mourinho: Vsi trenerji delajo napake, a nihče ni nor

Nogomet 14. Feb. 202111:15 > 11:19
Delite:
REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov

Jose Mourinho, menedžer Tottenhama je pojasnil zakaj v letošnji sezoni ni tako pogosto koristil Garetha Balea in Dele Allija.

Tottenham je izgubil na derbiju Premier lige proti Manchester Cityu (0:3), kar ni bilo nepričakovano. Novost je bila zagotovo ta, da sta v drugem polčasu igrala Gareth Bale in Dele Alli.

Dele Alli je vpisal prve minute v Premier ligi po mesecu decembru, Bale pa se je vrnil v moštvo potem, ko je izpustim tekmo FA pokala, ko je Tottenham doživel poraz proti Evertonu (4:5). Alli je v prvenstvu igral let 100 minut, Bale pa jih ima nekaj manj kot 250. Mourinho je po tekmi dejal, da nikoli ni ignoriral dveh odličnih igralcev, a …

“Dobri igralci, ko so v formi in ko so pripravljeni so vedno dobrodošli, vedno. Trenerji lahko včasih sprejmemo napačne odločitve, to počnemo vsi, a nobeden izmed nas ni nor. Nihče od nas se ne bo odrekel dobremu nogometašu, ki lahko pomaga trenerju in ekipi, da sta boljša. Seveda pod pogojem, da je igralec pripravljen. To je jasno,” je dejal Jose Mourinho.

Ekipa potrebuje Allija in Balea

“Ali imata te kvalitete? Da, vemo, da jih imata. Če sta sposobna in pripravljena ter menita, da sta fizično ter psihično pripravljena sta vedno dobrodošla. Ekipa potrebuje vse. Če sta Dele in Gareth v formi in pripravljena je to velik plus za našo ekipo.”

Tottenham je na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih vpisal kar 5 porazov ob zgolj eni zmagi. Naslednjo tekmo bodo igrali v četrtek, ko bo njihov nasprotnik v izločilnih bojih evropske lige avstrijski Wolfsberger.

Komentari

Vaš komentar