Ob 17:30 na SK 1: Lahko United prekine niz Cityja?

Premier Liga 7. Mar. 20219:03 > 13:58
Delite:
REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Osrednji obračun 27. kroga Premier lige nas danes ob 17:30 z neposrednim prenosom na SK 1 čaka na Etihadu, kjer bo vodilni Manchester City v mestnem derbiju gostil Manchester United.

Manchester United pred velikim mestnim derbijem za Manchester Cityjem zaostaja 14 točk, čeprav je še januarja vodil na prvenstveni lestvici. Sinje-modri bodo proti rdečim vragom lovili že 22. zaporedno zmago v vseg tekmovanjih, medtem ko je drugouvrščeni United zmagal na dveh od zadnjih osmih tekem.

Zasedba Oleja Gunnarja Solskjaerja zadetka ni dosegla že 285 minut, na zadnjih treh tekmah pa so vknjižili tri neodločene rezultate. Še veliko slabši je izkupiček Uniteda proti “veliki šesterici”, saj so na zadnjih šestih tekma dosegli samo en zadetek ob porazu proti Tottenhamu z 1:6.

“V tem trenutku so edina ekipa pred nami. Seveda želimo dobiti točke in se jim približati,” je napovedal Solskjaer, ki danes ne bo mogel računati na prvega vratarja Davida de Geo, ki se je vrnil v Španijo zaradi rojstva otroka, medtem ko je menedžer Cityja Pep Guardiola dejal: “Prestrašen ni prava beseda za razlago, ko se soočim z nasprotnikom. Zelo jih spoštujem in zavedam se, da lahko zmagam ali izgubim. Vemo kakšno kakovost ima United. Navdušen sem bil nad tem kako so pred kratkim igrali na Stamford Bridge proti Chelseaju. Pokazali so izjemno intenziteto, ritem, visok pritisk … igrali so pogumno v mnogih pogledih.”

Današnji spored Premier lige prinaša še tri obračune. Ob 13:00 bo WBA gostil Newcastle, ob 15:00 sledi dvoboj med Liverpoolom in Fulhamom, v večernem obračunu pa bo Tottenham pričakal Crystal Palace. Vse obračune (vključno z manchesterskim derbijem) si oglejte v živo na SK 1.

Komentari

Vaš komentar