Rasisti tokrat napadli Liverpoolov trojec

Delite:
Sadio Mane Nabby Keita
Action Images via Reuters/Carl Recine

V Veliki Britaniji je vedno bolj vroče. Trije zvezdniki Liverpoola Sadio Mane, Naby Keita in Trent Alexander-Arnold so nove žrtve rasističnih napadov na družbenih omrežjih.

Posamezniki so omenjeno trojico obsodili za poraz Liverpoola na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Real Madridu (3:1), med neprimernimi zapisi pa so najbolj izstopali tisti z rasističnimi opazkami.

Pri Liverpoolu so takoj stopili na stran igralcev in jih zaščitili ter napade na omenjene igralce ocenili kot nesprejemljive. Angleški velikan je že napovedal sodelovanje s policijo, ki bo skušala identificirati posameznike in jih tudi primerno kaznovati.

Kot klub bomo svoje igralce podprli in jih zaščitili. To je nesprejemljivo. Na vseh nas je, da poskrbimo, da se takšne stvari v prihodnje ne bodo več dogajale.

Podobnih izpadov na družbenih omrežjih je bilo na Otoku v zadnjih časih ogromno. Policija trenutno zavzeto išče nepridiprave, ki so se po tekmi med West Bromom in Chelseajem spravili na strelca dveh golov, Calluma Robinsona. Prejšnji teden je bil tarča napadov tudi najbljši strelec drugoligaša Brentforda Ivan Toney.

Komentari

Vaš komentar