“Še včeraj so govorili, da Chelsea nima možnosti za Top 4.”

Nogomet 16. Feb. 202110:08
Delite:
Werner
REUTERS/Paul Childs

Nemški reprezentant Timo Werner je bil v ponedeljek zadovoljen zaradi zmage in zaradi prekinjenega strelskega posta. Modri so po slavju proti Newcastlu z 2:0 skočili na četrto mesto Premier lige.

Londončani so do zmage prišli na Stamford Bridgu, v središču pozornosti pa je bil nemški napadalec Timo Werner. Poletna okrepitev modrih je najprej v 31. minuti vpisala asistenco za gol Girouda, osem minut zatem pa je Nemec še sam zatresel mrežo in prekinil strelski post, ki se je vlekel kar 14 tekem.

Skorajda mi VAR znova ni dovolil, da bi dosegel gol,” je ob smehu začel izjavo Werner in dodal:

Zelo pomembna zmaga. V zadnjih tednih igramo zelo dobro. Zmagujemo in ne prejemamo golov. Vrnili smo se na pravo pot in to je najbolj pomembno.

Chelsea je na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih vpisal pet zmag in remi. Z zmago proti Newcastlu je preskočil Liverpool in West Ham ter se prebil na četrto mesto lestvice PL.

Pred samo nekaj tedni smo bili nepomembni. Imeli smo velik zaostanek za četrtim mestom, zdaj pa smo samo štiri točke za drugim mestom. Skoraj vsi so do včeraj govorili, da na konu sezone ne bomo v Top 4. A zdaj smo tukaj. Smo v super formi.

Werner
REUTERS/Adrian Dennis

Werner je znova poudaril, da je potreboval čas, da se je privadil na angleški nogomet.

Ni bilo lahko. Nova liga, nova država. Na srečo sem dobro začel, dosegal gole in vpisoval asistence. Nato pa je prišlo težko obdobje. Ni bilo golov in ne dobre igre. Nisem se obremenjeval, ker nisem dosegal golov, bolj pomembna mi je ekipa. To je ekipni šport in želim si zmagovati. Ni važno, kdo na koncu doseže zadetek, če tekmo dobimo.

Wernerju prija, da s klopi sliši nemško besedo

Werner ne skriva zadovoljstva, ker je Franka Lamparda na klopi zamenjal njegov rojak Thomas Tuchel.

V pomoč mi je, ker me zdaj z roba igrišča nekdo bodri v nemščini. Gre za odličnega trenerja. Ima dobro filozofijo, ki jo želi vpeljati v našo igro. Več časa kot bomo skupaj, bolj se bo to poznalo na naši igri,” je zaključil Werner.

Chelsea v naslednjem krogu PL gostuje pri Southamptonu.

Komentari

Vaš komentar