Spoznajte “tajnega aduta” Guardiole

Premier Liga 27. Feb. 202111:17
Delite:
Catherine Ivill/Getty Images

Manchester City je z zmago proti Borussii iz Monchengladbacha na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov prišel do 19. zaporedne zmage v vseh tekmovanjih.

Manchester City je tako še izboljšal rekordni niz angleškega nogometa, saj niti ena kluba iz Otoka ni uspela nanizati 19. zaporednih zmag. Ob tem so sinje modri kot prva angleška ekipa uspeli nanizati 12. zaporednih zmag v gosteh, poraza pa skupno ne pozna na zadnjih 26 tekmah. V tem času je City nanizal 23 zmag in tri remije ob gol razliki 61:7.

Pep Guardiola je bil po zmagi proti Nemcem pred sedmo silo nekoliko sarkastičen, saj je dejal, da je City močan zato, ker “zapravlja veliko denarja za neverjetne igralce”. Brez dvoma je tudi to eden od pomembnih segmentov uspešnega niza Cityja, omeniti velja pa tudi trenerja Juanma Lilla, ki ga Gaurdiola zelo spoštuje.

Lillo je v svoji karieri med drugim vodil Real Sociedad, Almerio, Vissel Kobe, QD Huanghai, delal pa je tudi kot pomočnik Jorgeja Sampaolija pri reprezentanci Čila in Sevillii.

Pri Cityju je zadolžen za defenzivni segment igre. Zadnji rezultati kažejo, da svoje delo opravlja izjemno. “Juanma nam je zelo pomagal. Brez njegovega vpliva bi bilo nemogoče biti tukaj, kjer smo sedaj. On ima poseben občutek, da opazi stvari, ki jih jaz ne vidim, ali da prebere situacije, ki so težke za mene,” je Guardiola pohvalil delo svojega pomočnika.

Komentari

Vaš komentar