Tottenham le remiziral s Fulhamom

Premier Liga 13. Jan. 202123:26
Delite:
REUTERS/Lindsey Parnaby
REUTERS/Lindsey Parnaby

Londonski obračun med Tottenhamom in Fulhamom se je končal z delitvijo točk.

Spursi niso opravičili vloge favorita proti Fulhamu, ki je remiziral že na 6. zaporedni premierligaški tekmi!

Sredi 1. polčasa je po odlični podaji Reguilona z leve strani domače v vodstvo popeljal Harry Kane, ki je streljal z glavo in s pomočjo vratnice dosegel 11. gol v letošnji sezoni Premier lige. Kapetan domače ekipe bi lahko le nekaj minut kasneje po predložku Aurierja podvojil prednost, a je žogo slabo zadel.

Ekipi sta na odmor odšli z izidom 1:0.

Fulham je že tekom 1. polčasa kazal znake živahnosti, v drugem delu pa so varovanci Parkerja svojo igro le še stopnjevali. Igro gostov je zelo poživil Ademola Lookman, ki je v igro vstopil v 67. minuti.

Le nekaj minut kasneje se je sicer Son znašel sam pred vrati Areolaja in žogo poslal mimo njega, toda veselje mu je preprečila vratnica. Nenatančnost Korejca so igralci Fulhama kaznovali le 2 minuti kasneje. Lookman je ob levi kornerski zastavici uspešno preigraval in si izboril prosto za predložek. V kazenskem prostoru tekmeca je našel Ivana Cavaleira, ki je z glavo premagal Llorisa.

Ademola Lookman je v nadaljevanju izjemno priložnost pripravil še Loftusu-Cheeku, a se slednji sam pred nasprotnikovimi vrati ni znašel.

Spursi so sicer v izdihljajih tekme pospravili žogo v mrežo tekmeca, a je bil zadetek Reguilona, zaradi prepovedanega položaja Sona predhodno v akciji, razveljavljen.

Londonski obračun se je končal z rezultatom 1:1.

Tottenham tako ostaja na 6. mestu, Mourinhova četa za vodilnim Manchester Unitedom zaostaja za 6 točk.

Fulham je sicer še vedno v rdeči coni, a za Brightonom, ki je na “varnem” 17. mestu, zaostaja le za dve točki, ob tem pa ima 2 tekmi manj.

 

Komentari

Vaš komentar