Real po Haalanda s 110 milijoni

Nogomet 15. Feb. 202112:40
Delite:
Erling Haaland
Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Real Madrid bo v poletnem prestopnem roku napel vse sile, da v svoje vrste zvabi Erlinga Haalanda iz dortmundske Borussie, piše španski ABC.

Španski prvaki naj bi dobili informacije, da je Borussia v zelo težkem finančnem položaju in da v čim krajšem možnem času potrebuje finančno injekcijo. Jadon Sancho ni več tako “vroč”, kot je bil še pred kratkim, zato je Erling Haaland v tem trenutku prvi prodajni adut Borussie.

Klubi bodo leta 2022 lahko aktivirali odkupno klavzulo Haalanda v višini 70 milijonov evrov, toda ABC trdi, da Real ne želi čakati še eno leto. Galaktiki so Borussii pripravljeni plačati 90 milijonov evrov, dodatnih 20 milijonov pa bi vezali na bonuse. Kraljevi klub je v posel menda pripravljen vključiti tudi Mariana Diaza ali pa Luko Jovića, ki je trenutno posojen Eintrachtu.

Borussia je zadnji dve sezoni sklenila v minusu in bi s takšnim prestopom rešila marsikatero težavo ter zadovoljila pravilom finačnega fair-playa.

Real je imel v načrtu, da bi letos pripeljal Kyliana Mbappeja in naslednje leto Haalanda, a Florentino Perez bi oba mladeniča že v letošnjem poletju utegnil pripeljati na Santiago Bernabeuu, dodajajo pri ABC-ju.

Komentari

Vaš komentar