Kapun: Pokazali smo karakter in kakovost

Slovenija 31. Jul. 201711:15 > 11:19
Delite:
NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so v Evropi (znova) razočarali, v prvenstvu pa iz tekme v tekmo navdušujejo svoje navijače in so ob Mariboru po treh odigranih tekmah edina ekipa s 100 odstotnim izkupičkom. V nedeljo je v Stožicah padel Aluminij, ki je domov odšel s štirimi zadetki v svoji mreži.

Predvsem prvi in zadnji zadetek Olimpije sta bila pravi mojstrovini. V 9. minuti je iz prostega strela neubranljivo zadel Goran Brkić, v 64. minuti pa je gledalce na noge spravil še Nik Kapun, ki je z izjemnim strelom s skoraj 30 metrov žogo od prečke poslal v mrežo.

“Dogovorili smo se, da bomo odigrali zbrano, odločno, podobno kot v Novi Gorici. Pokazali smo karakter in kakovost, zato nam je uspelo priti do visoke zmage,” je dejal Kapun in dodal: “Tako kot treniramo, igramo tudi na tekmah. Dobro delo se nam vrača z zmagami in takšnimi lepimi goli. “

Ne samo moj, vsi goli so padli po lepih akcijah. Videl sem prostor, udaril žogo in šla je tja, kamor je morala iti,” je bil razumljivo zadovoljen Kapun.

Ob Kapunu in Brkiću sta visoko zmago potrdila še Issah Abass in Kenan Bajrić. “Odigrali smo odlično tekmo. Vseh devetdeset minut smo imeli stvari pod nadzorom, dali smo veliko golov, nasprotniku pa nismo dovolili nobene priložnosti,” je dejal Bajrić, ki je na zadnjih dveh tekmah tvoril branilski par z Brankom Ilićem, moštvo pa v tem obdobju ni prejelo nobenega gola: “Goli padajo z vseh položajov, zares se nam je odprlo. Logično je, da je vzdušje odlično, po takšnih rezultatih in igrah preprosto ne more biti slabo.”