Kenan Bajrić na lastno željo zapušča Olimpijo

Slovenija 22. Jan. 201817:10 > 17:19
Delite:
Facebook

Kenan Bajrić na lastno željo zapušča vrste Olimpije in se za približno 600.000 evrov seli na Slovaško k Slovanu iz Bratislave.

Kenan Bajrić in Andraž Šporar bosta po dveh letih zopet soigralca. 23-letni branilec je Ljubljano zamenjal za Bratislavo in z vodstvom Slovana sklenil štiriinpolletni dogovor. Slovaki so potrdili, da so za bivšega zmaja odšteli 600 tisoč evrov.

Kot je po predstavitvi nove okrepitve dejal Ivan Kmotrik, podpredsednik kluba, je bila okrepitev obrambne vrste ena od prioritet Slovana, ki je jeseni prejel precej zadetkov. Prav Kenan Bajrić je bil prva izbira večkratnega slovaškega prvaka, ki je bil za najboljšo ekipo Slovaške nazadnje okronan v sezoni 2013/14, trenutno pa zaseda tretje mesto.

»Med zimo sem imel nekaj možnosti za nadaljevanje svoje kariere. V Sloveniji sem bil navajen igrati na najvišjem nivoju. Zato sem izbral Slovan, ki ima najvišje ambicije in želi osvojati lovorike. Vizija kluba mi je blizu, o njej mi je tokom pogajanj veliko povedalo tudi vodstvo kluba. Všeč mi je tudi novi stadion, ki sem si ga že ogledal. Veselim se podpisa pogodba, storil bom vse, da se klubu in navijačem oddolžim z dobrimi predstavami,« je za spletno stran Slovana dejal Bajrić.

Bajrić se je Olimpiji pridružil pred začetkom sezone 2011/12, v zeleno-belem dresu pa je zbral 114 prvoligaških nastopov. V letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije ni izpustil niti tekme, ob tem pa trikrat meril v polno.