Le 11 dni premora, Maribor pa že začenja z novo sezono

Slovenija 11. Jun. 201913:08 > 13:14
Delite:
NK Maribor/Drago Wernig

Premor za aktualne prvake je bil kratek. Le 11 dni po zadnji tekmi in zaključku sezone 2018/19 so vijoličasti spet skupaj. Hitro jih čakajo novi izzivi, saj je termin prve tekme 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov 9. ali 10. julij.

Nogometaši Maribora so, z zdaj že običajnim zborom moštva na skupni večerji, odprli novo poglavje, danes pa že opravili prvi trening po le 11 dneh premora po naporni sezoni in zadnji tekmi v finalu Pokala Slovenije.

Projekt 2019/20 v Mariboru začenja 28 igralcev: Handanović, Cotman, Irgolič, Ivković, Rajčević, Peričić, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Pihler, Vrhovec, Cretu, Dervišević, Ogrinec, Hotić, Kramarič, Felipe Santos, Bajde, Kotnik, Žugelj, Kronaveter, Požeg Vancaš, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Luka Zahović
in Kenan Pirić se zaradi reprezentančnih obveznosti ekipi priključita kasneje. Vsi štirje novinci, ki so jih že predstavili ob koncu spomladanskega dela, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Špiro Peričić in Andrej Kotnik, so prejeli dobrodošlico soigralcev.

Moštvu sta se znova pridružila povratnika s posoje, Sandi Ogrinec iz Krškega in Luka Koblar, ki je spomladi igral za Aluminij.

V primerjavi s prejšnjo sezono v ekipi ni več Jana Mlakarja, ki je prestopil v Brighton, Marka Šulerja, kije končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več člani aktualnih prvakov. 

Prvi delovni teden bo moštvo opravilo v Ljudskem vrtu, 17.6. je predviden odhod v Moravske Toplice.