Žigon Olimpijo zamrznil na minus 12

Slovenija 30. Mar. 20177:59 > 8:12
Delite:
NK Olimpija Ljubljana

Težave Olimpije se nadaljujejo tudi po reprezentančnem premoru, potem ko je rezervist Dejan Žigon v 91. minuti zadel za zmago Gorice v Stožicah. Zaostanek zmajev za Mariborom že 12 točk, prednost pred tretjimi Domžalami pa je skopnela na točko.

V prvem polčasu večjih priložnosti ni bilo. Igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, prvi pa so zapretili gostje, a se je v 13. minuti z dvema obrambama izkazal Rok Vodišek. Ljubljančani so nato prevezeli rahlo terensko pobudo, na prvo pravo priložnost pa so morali čakati do 35. minute. Takrat je po desni strani prodrl Andraž Kirm, v kazenskem prostoru našel Wobaya, strel slednjega pa so gostujoči branilci uspeli odbiti v kot. Wobay se je pred koncem prvega polčasa še enkrat znašel v lepi priložnosti, a se je odločil za podajo proti Štiglecu, slednji pa je bil nenatančen.

Drugi polčas se je začel v podobnem slogu kot prvi, brez pravih priložnosti. Po štirinajstih minutah nadaljevanja so Goričani izpeljali protinapad, ki jim je prinesel vodstvo. Žogo je na Olimpijini polovici sprejel Kapić, dobro preigraval in potem natančno zaključil mimo nemočnega Vodiška. Zmaji so želeli priti do hitrega izenačenja, že nekaj minut po prejetem zadetku je nevarno meril Benko, a je njegov strel z glavo zletel čez gol. Ljubljančani so do zasluženega izenačenja prišli dobrih dvajset minut pred koncem, ko je mrežo svojega bivšega moštva zatresel Eleke. Najprej je iz voleja udaril Wobay, a se je izkazal gostujoči vratar, ki pa ni imel možnosti po strelu Elekeja, ki je odbitek pospravil v mrežo. Varovanci Marijana Pušnika so odločno krenili po drugi zadetek, ki bi pomenil tri točke. V 82. minuti je Eleke odlično prodrl in zaposlil Kirma, strel slednjega z glavo pa je zletel čez gol. Do konca tekme so se Ljubljančani trudili priti do zmagovitega zadetka, a žal ni šlo. So pa zato na drugi strani še drugič v polno merili gostje, ki so prek rezervista Dejana Žigona prišli do zmage.

Zmaji v nedeljo gostujejo v Kidričevem pri Aluminiju, naslednjo sredo jih pred domačimi gledalci čaka prva polfinalna tekma Pokala Slovenije proti Mariboru.

“Ne vem, kje naj začnem. Dogovorili smo se neke zadeve, ki pa nam nikakor niso stekle. Pravzaprav nam ni nič steklo. Trudili smo se izboljšati, ampak žal ni šlo. Za vsako najmanjšo napako smo kaznovani. Trudimo se, pridemo do priložnosti, potem pa naredimo majhno napako in je konec,” branilec Olimpije Kenan Bajrić kar ni mogel verjeti, da zmaji še naprej ostajajo brez zmage v spomladanskem delu prvenstva in dodal: “Glave so še vroče. Moramo prespati zadevo, jutri pa se resno pogovoriti. V nedeljo igra samo zmaga, ker tako več ne gre naprej.”