Aćimović: ‘Fantje bi že danes radi igrali s Španijo!’

Delite:
M24.si

Mlada slovenska reprezentanca nadaljuje s pripravami na Uefa evropsko prvenstvo do 21 let. Zaenkrat poteka vse po načrtih, kar veseli tudi selektorja Milenka Aćimovića.

Pohvalil bi vse pogoje, ki jih imamo v pripravljalnem taboru. V hotelu so nas odlično sprejeli in skrbijo za nas praktično na vsakem koraku. Vsi skupaj imamo nenehno občutek, da smo del nečesa velikega. Zaenkrat vse poteka po načrtih, kar je zelo pomemben faktor,” je pohvalil pogoje za delo slovenski selektor, ki je doslej na treningih razpolagal s fanti iz slovenske lige. V večernih urah sta v tabor prispela še Martin Turk in Žan Celar, medtem ko bo reprezentanca prvič trenirala v kompletni zasedbi šele v ponedeljek.

Selektor je sicer navdušen nad pristopom nogometašev in pozitivno miselnostjo, ki bo na težkih tekmah s Španijo, Češko in Italijo zelo pomembna. “Fantje bi najraje že danes igrali tekmo s Španijo. V njih vidim veliko željo, motiv, mirnost in samozavest. Komaj čakajo da se vse skupaj začne in nič drugače ni niti pri meni,” se veseli dokazovanja na evropskem odru Aćimović.

Prvenstvo se v sredo ob 18. uri začne z dvema tekmama, ki se bosta odvijali hkrati. V Ljudskem vrtu bo Slovenija izzvala Španijo, istočasno se bodo v Celju udarili Čehi in Italijani. Ačimovićeve varovance danes čaka trening ob 17. uri na igrišču ŠC Pohorje 1.

Komentari

Vaš komentar