Gledalci se prihodnji teden vračajo na tribune!

Nogomet 13. Maj. 20217:57 > 7:58
Delite:
NK Olimpija Ljubljana

Vlada je na včerajšnjem zasedanju sprejela odlok, po katerem bodo treningi od 17. maja dovoljeni vsem športnikom po zakonu o športu. Dovoljena bodo tudi vsa tekmovanja, na katerih bo lahko do 50 odstotkov zapolnjenih sedišč, ter športno rekreativna dejavnost, ki se bo izvajala individualno oziroma v skupini do 50 vadečih.

Vlada bo odlok, ta bo veljal od ponedeljka 17. do vključno nedelje 23. maja, objavila v uradnem listu, kjer bodo natančno določene izjeme pri testiranju prebolevnikom in cepljenim.

To velja za vse športnike in člane njihovih ekip, ki se bodo udeleževali tekmovanj, ter drugo organizacijsko osebje, ki bo sodelovalo pri izvedbi tekmovanj, in tudi za gledalce.

Proces športne vadbe bo dovoljen le v varnih vadbenih skupinah. Za izvajanje športnih dejavnosti se bodo lahko uporabljali športni objekti in površine v naravi ter šolski športni objekti. Dovoljeni bodo javno veljavni programi usposabljanj za strokovno delo v športu.

Sprejem odloka seveda pomeni, da se bo državno prvenstvo v nogometu očitno vendarle zaključilo vsaj pred nekaj sto gledalci.

Komentari

Vaš komentar