Matko: ‘Cilj je jasen, naslov državnega prvaka’

Delite:
NZS

Po končani epizodi z reprezentanco do 21 let je za uradno spletno stran NK Maribor spregovoril tačas bržčas najbolj "vroč" napadalec vijoličastih, Aljoša Matko.

Zelo sem bil vesel in ponosen, prejel veliko čestitk, ampak zadovoljstvo ni bilo popolno. Na nek način sem se zapisal v zgodovino, gol na evropskem prvenstvu na domačih tleh mi bo za vedno ostal v posebnem spominu in prinesel nov, dodaten motiv za prihodnje delo, toda ostal je grenak priokus, saj nam ni uspelo zadeti še kdaj in osvojiti še kakšno točko več. Igranje proti igralcem, ki igrajo v ligi prvakov ali v močnejših ligah, je bilo zahtevno, a obenem koristno. Videli smo, kje smo trenutno in kaj nam še manjka za naslednje korake naprej. Najbolj pa smo obžalovali, da nismo imeli podpore s tribun, kar bi v veliki meri spremenilo podobo tekmovanja,” je pogovor za spletno stran svojega kluba načel Matko.

Dodal je, da je Španija potrdila premoč nad vsemi ter da se je še enkrat več pokazalo, kako je potrebno na tako zahtevni ravni po vsaki napaki na sredini igrišča obrniti glavo in šprintati nazaj v obrambo: “Ko imajo takšni igralci nekaj več prostora, to spretno izkoristijo.” Na koncu se je navezal še na domače prvenstvo, ki bo po sprostitvi ukrepov izjemno zgoščeno in zanimivo.

Ko dobimo dovoljenje za igranje, nas čaka zanimiv finiš sezone. Glede na spremembo koledarja se bo verjetno igralo v zgoščenem ritmu, zato moramo tudi v tem vmesnem obdobju vsako aktivnost oddelati na najboljši način. Ob nadaljevanju prvenstva nas čaka 9 tekem, na katerih si ne smemo privoščiti spodrsljajev. Cilj je jasen, vse bomo naredili, da postanemo prvaki,” je zaključil mladi golgeter.

Komentari

Vaš komentar