Potres v Mariboru odnesel Bogatinova in Camoranesija

Slovenija 23. Feb. 202122:18 > 9:09
Delite:
Camoranesi Bogatinov
Grega Wernig

Torkov večer je v Ljudskem vrtu poskrbel za tektonske premike. Marko Šuler je postal že tretji športni direktor vijoličastih v slabem letu, klub pa sta zapustila dosedanji športni direktor Oliver Bogatinov in trener Mauro Camoranesi.

URADNA IZJAVA NK MARIBOR:

Sporočamo odločitev vodstva kluba: po tehtnem premisleku klubskega vodstva in osrednjem vodilu, ko je v ospredju predvsem skrb za dobrobit ter nadaljnji razvoj kluba, je sprejet sklep upravnega odbora o spremembah v športnem delu: Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener NK Maribor.

Smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene. Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar je posledica nekomunikacije med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let.

Zato je vodstvo kluba sprejelo sklep, da je za vrnitev na pravo pot potrebna sprememba pri vrhu športnega dela strokovne piramide. Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener NK Maribor. Prav tako je zaključeno tudi sodelovanje s preostalimi člani strokovnega štaba, ki so bili izbrani kot sodelavci dosedanjega trenerja (Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki, Victor Palacios).

Vsem dosedanjim članom želimo vso srečo in veliko uspehov na nadaljnji poklicni poti.

Novi športni direktor je Marko Šuler, ekipo bo v Sežani vodil Saša Gajser

Klubska vizija se nadaljuje na prenovljenih temeljih in s spremenjenim strokovnim vodstvom. Vodstvo NK Maribor je izbralo novega športnega direktorja – naslednik Oliverja Bogatinova je Marko Šuler. Naš dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu Lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost. Velikokrat je dokazal, da ima vrednote kluba zapisane v DNK. Moštvo bo v sredo na tekmi v Sežani vodil dosedanji pomočnik trenerja Saša Gajser, v najkrajšem času pa bo znano, s kom na klopi bomo nadaljevali vijol’čno zgodbo.

Komentari

Vaš komentar