Rožman: Maribor je na vrhunski organizacijski ravni

Nogomet 22. Mar. 202120:32 > 20:38
Delite:
Simon Rožman
Gregor Wernig

NK Maribor je v nov teden vstopil z novim trenerjem in pričel pisati novo poglavje. Po sobotni predstavitvi je z delom v Ljudskem vrtu začel Simon Rožman.

Prvi vtisi so dobri, predvsem je pri fantih opazna velika želja po uspešnem nadaljevanju prvenstva. V danem trenutku je prav igralcem najtežje, s prilagajanjem na novega trenerja in nova pravila, nove zamisli. Predstavljeno jim je bilo, v kakšni smeri želimo delati, zakaj smo prišli. Zato veliko pomeni spoznanje, da so motivirani, željni dokazovanja. Uvodni trening je potekal po načrtu in zamislih, prisotna je ustrezna osredotočenost, kar je nedvomno dobra osnova za nadaljevanje,” je po prvem treningu z ekipo povedal Simon Rožman.

Rožman se je ekipi predstavil z uvodnim nagovorom, nato pa se je dogajanje preselilo na igrišče. Od igralcev je manjkal samo še Nemanja Mitrović, ki še vedno vadi po individualnem programu, nekaj skrbi pa je novemu trenerju povzročila nova poškodba Denisa Klinarja.

Predčasno je odšel s treninga Klinar, zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice, povezane s starimi zadevami. Razen Nemanje in Denisa so vsi ostali v trenažnem procesu, pripravljeni na delo. Skušali bomo potrpežljivo, mirno graditi skupno zgodbo in verjamem, da bomo iz dneva v dan uživali v našem napredku.

Rožman: Od fantov pričakujem visok nivo profesionalnosti

Mariborčani bodo reprezentančni premor preživeli v Čatežu, kamor se selijo v sredo. Umik iz Ljudskega vrta narekuje domače evropsko prvenstvo do 21 let, mini priprave izven domačega okolja pa so vsekakor dobrodošle za spoznavanje ekipe z novim strokovnim vodstvom.

Klub je na vrhunski organizacijski ravni, tako se moramo obnašati tudi mi in vse skupaj izkoristiti na najboljši način. Omogočeni so nam odlični pogoji za delo. Za en teden se bomo umaknili v Čatež, kjer pričakujem, da bomo naredili prve korake proti vsebini, ki jo želimo. Od fantov pričakujem visok nivo profesionalnosti, željo po novih uspešnih dosežkih. Pred nami je zanimiv, zahteven projekt. Temeljil bo na našem medsebojnem odnosu, največ stavim na to, predvsem v začetku. Potem pa gremo k vsebini. Vsak dan se bomo ukvarjali s tem, da bi bili boljši, uspešnejši, bolj dinamični, bolj učinkoviti. Šli bomo korak za korakom pri postavljanju zadev do končnega cilja. So pa temelji dobri, fantje imajo ogromno potenciala, da bi bili uspešni.

Komentari

Vaš komentar