Šok terapija uspela – Mariborčani razgrajali v Sežani

Nogomet 24. Feb. 202115:23 > 15:42
Delite:
Grega Wernig

Po 'noči dolgih nožev', kot so slovo Oliverja Bogatinova in Maura Camoranesija poimenovali pri Delu, so v NK Maribor začeli z novo 'vijol'čno zgodbo'. Na gostovanju pri Taboru so vijoličasti zaigrali kot prerojeni in neugodnega tekmeca premagali s 4:0.

Že začetek tekme je nakazal, da nas čaka živahnih 90 minut nogometa. Prvi so v 4. minuti zapretili gostitelji, a je Balde z razdalje zgrešil vrata Maribora. Že v naslednji minuti je na drugi strani poskusil kapetan Tavares, a je Nemanič njegov poskus blokiral in odbil v kot.

Prvi gol na tekmi je padel v 18. minuti, ko je Repas z roba kazenskega prostora podal na desno stran, Bajde pa je iz težkega položaja poskusil s strelom in presenetil domačega vratarja za vodstvo Maribora. Vijoličasti so nato ob agresivni igri Tabora brez težav držali prednost, Sežanci pa so do odmora zapretili samo še v 45. minuti, ko je Stančiča zaustavil Jug.

Začasni strateg Maribora Saša Gajser je pred začetkom drugega polčasa opravil prvo menjavo. Matko je zamenjal Kotnika, gostje pa so silovito odprli drugi polčas. Prvič so bili nevarni v 50. minuti, ko Kronaveter iz težkega položaja z glavo ni bil dovolj natančen. Sledil je protinapad Sežane, ki ga je v 51. minuti strelom čez gol zaključil Tolić. Gostitelji so bili nevarni še v 57. minuti, ko je Nemanič dobil skok, a streljal prek vrat.

Gajser je odgovoril še z dvojno menjavo . Vstopila sta Mlakar in Požeg Vancaš, z igrišča pa sta odšla Tavares in Bajde. To je bila poteza v polno. Že v naslednji minuti (59.) je Mlakar po samostojnem prodoru s sredine igrišča sprožil z roba kazenskega prostora in povišal na 2:0. Mlakar je bil natančen še v 62. minuti, ko je spretno izkoristil podajo Cretuja in atraktivno ugnal Koprivca.

Tabor se navkljub izidu 3:0 ni predal. V 71. minuti so gostitelji zatresli mrežo Maribora, a je bil gol Nemaniča razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Vijoličasti so štiri minute zatem končali z goliado v drugem polčasu. Za najlepši trenutek na tekmi je z evrogolom poskrbel Repas.

Maribor je z visoko zmago prekinil negativno serijo v ligi in negativno serijo gostovanj pri Taboru. Z zmago so si vijoličasti kupili tudi mir pred sobotnim derbijem z Olimpijo.

Komentari

Vaš komentar