URADNO: Vanoli prevzel Koper

Nogomet 17. Feb. 202110:09 > 10:18
Delite:
FC Koper/Facebook
FC Koper/Facebook

V nadaljevanju sezone bo koprsko moštvo vodil novi, stari trener Rodolfo Vanoli. Italijanski strokovnjak, ki je Koprčane že vodil do pokalnega in superpokalnega naslova, je zvestobo rumeni barvi obljubil do konca sezone 2021/2022.

Rodolfo Vanoli je novi, stari, trener nogometnega kluba Koper. Danes bo z ekipo opravil prvi trening, že v soboto pa bo pod njegovim vodstvom ekipa gostovala v Ljubljani. Vanoli je še tretjič prevzel vlogo glavnega trenerja v Kopru, s katerim se je veselil dveh mejnikom. Leta 2015 so se v Kopru veselili pokalnega in superpokalnega naslova, ekipa pa se je takrat uvrstila v kvalifikacije za evropsko ligo.

“Vežejo me lepi spomini na klub in mesto, skupaj smo lepe trenutke že doživeli. Želim si nadaljevati in še izboljšati uspehe ter nizati pozitivne rezultate, ne zame, ampak za klub, za FC Koper. Zahvalil bi se predsedniku in športnemu direktorju za zaupanje. Upam, da nas bo ta ponovna združitev pripeljala daleč,” je za uradno klubsko spletno stran dejal Rodolfo Vanoli.

“Glede na dano situacijo smo sprejeli najboljšo možno rešitev. Po odstopu Mirana Srebrniča nismo imeli veliko časa, kljub temu pa smo imeli veliko pogovorov z različnimi kandidati, z nekaterimi tudi preko telefona. Včeraj smo cel dan preživeli v pisarni, ob 20h smo zaključili. Časa za prilagoditev trenerja na ekipo in ligo enostavno ni bilo. Vanoli pozna ekipo in razmere v tekmovanju. Z njim imamo tudi pozitivno izkušnjo, po osvojenem pokalnem tekmovanju. Je zelo resen in predan trener, zame, kot športnega direktorja je pomembno to, da bo na Bonifiki prisoten od jutra do večera, da bo 100% pri delu. Da skrbi za svoje pomočnike, igralce, ter da jih spremlja, razvija njihovo individualno kvaliteto ter to, da iz ekipe izvleče maksimum. Kadrovskih sprememb v ekipi več ne bo, mislimo, da imamo dobro ekipo, ki se lahko bori za vrh lestvice,” pa je dodal športni direktor Boško Županović.

Komentari

Vaš komentar